استعلام قیمت

ارتباط بین خواب نامنظم و استعداد کرونا



ارتباط بین خواب نامنظم و استعداد کرونا

خواب نامنظم و ابتلا کرونا!

کرونا (COVID-19) میهمان ناخوانده ای که در کمتر از شصت روز نامش منحوسش را ورد زبان جهان کرده است و همچون کنه ی بد عنق بر جانِ روح و روانِ مردمان افتاده است. وحشت زدگی و ترس از ابتلا به ویروس کرونا باعث افسردگی و افزایش دو چندان نگرانی و به تبع آن بی خوابی های مکرر شبانه شده است. شاید در نگاه اول بگوییم چون در خانه قرنطینه هستیم ساعات منظم خواب و بیداری زیاد با اهمیت نباشد اما برای پی بردن به مسئله ،این مصاحبه‌ها تا انتها بخوانید:

 

فلوشیپ اختلالات خواب در گفتگو با خبرنگار نگاه آذربایجان می گوید :

این روزها کرونا تنها خودش میهمان بزم نوروزیی ماها نیست. این ویروس به همراه خود استرس و افسردگی را نیز به خانه هایمان دعوت کرده است . سطح وسیعی از نگرانی درگیر با کرونا در برخی از افراد بعنوان ” اضطراب بیمار گونه ” بروز می دهد. اختلال در خواب شبانه یکی از نشانه های این بیماریست.

sleep



دکتر ویدا ایمانی ادامه می دهد :

اختلال در خواب باعث بی حوصلگی و بی قراری هرچه بیشتر افرادی می شود که بصورت کامل در قرنطینه هستند. و دقیقا به همین سبب سازگاری با شرایط را برایشان کم می کند و از سویی این اعلام در افرادی که رفتار های وسواس گونه دارند بیشتر شایع است. برای همین توصیه میشود اخبار های کرونا را به صورت مدیریت شده دنبال کنید. و از پیگیری لحظه به لحظه و یا دیدن فیلم های دلخراش خودداری کنید و بهتر است در حوالی شب و دو ساعت مانده به زمان خواب اخبار کرونا را دنبال نکنید زیرا می تواند باعث تشدید بی خوابی شبانه است.



عضو انجمن خواب ایران و اروپا می گوید :

افراد باید زمان مشخصی را برای خواب خود تعیین کنند تا بتوانند بدن خود را آماده کرده و به راحتی بخوابند. داشتن خواب راحت شبانه موجب می‌شود آرامش خاصی در طول روز داشته باشند. به همین دلیل هر شب در ساعت مقرری به رختخواب بروید و هر روز صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید. با این عادت منظم می‌توانید چرخه شبانه‌روزی خود را تنظیم کنید. زیرا وقتی ساعت خواب منظم باشد بدن “ اینترلوکین ۶ ” تولید می کند که برای مقابله با بیماری های عفونی مثل کرونا بسیار ضروری است بنابرین ساعت خواب و بیداری مخصوصا ایامی که در قرنطینه هستیم نا منظم باشد شرایط را برای مبتلا به کرونا مستعد تر می شود .برای حفظ سلامت شب ها هرچقدر زودتر بخوابید آرامش بیشتری خواهید داشت.

 

مقابله یا کرونا



این دکتر متخصص اختلالات خواب می گوید :

اگر نمی‌توانید بخوابید، سعی نکنید که در رختخواب مانده و برای خوابیدن بیهوده تلاش کنید. بهتر است در این گونه مواقع از رختخواب خارج شوید. اگر بیش از ۳۰ دقیقه است که در رختخواب دراز کشیده‌اید و هنوز خوابتان نبرده است، بلند شوید و به دنبال انجام کاری دیگر بروید. بیرون ماندن از رختخواب در شرایطی که خوابتان نمی‌برد، چرخه‌ی اتصال رختخوابتان با افکار منفی را در ذهنتان متوقف می‌کند و موجب می‌شود شب‌های دیگر، حس بدی نسبت به خوابیدن نداشته باشید. محرومیت شما از خواب به دلیل بیرون ماندن از رختخواب، موجب تجربه‌ی خوابی راحت‌تر در شب‌های بعد خواهد شد.


               ***       مصاحبه توسط شرکت بنیان طب جراح       ***


اشتراک گذاری :

برچسب ها


مطالب مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *